Koupací sezóna a měření teploty vody v bazénu

Bazénové teploměry jsou speciální přístroje/teploměry určené k měření teploty vody v bazénech, koupalištích, wellness vanách apod.. Existuje několik typů bazénových teploměrů:

t3497-07

  1. Plovoucí teploměry: Tyto teploměry jsou vybaveny plováky a jsou ponořeny přímo do vody. Plováky udržují teploměr na hladině a umožňují snadné odečítání teploty. Plovoucí teploměry jsou obvykle vyrobeny z plastu a mají velká čísla nebo digitální displej, které usnadňují čtení. Řada plovoucích bazénových teploměrů (digitálních) může sloužit jako bezdrátové teplotní čidlo s přenosem naměřené teploty do zobrazovací jednotky, které je od samotného bazénu vzdálena i několik metrů. Díky tomu pak máte přehled o teplotě vody v bazénu i když nejste v bezprostřední blízkosti.

  2. Připevněné teploměry: Tyto teploměry jsou navrženy tak, aby se připevňovaly na stěnu bazénu. Mívají delší měřicí část (hrot) nebo kabel, který je ponořen do vody, zatímco část s ukazatelem teploty je umístěna mimo bazén. Tento typ teploměru poskytuje stabilní odečty teploty.

  3. Digitální teploměry: Digitální bazénové teploměry jsou vybaveny elektronickým displejem, který zobrazuje přesnou teplotu vody. Některé digitální teploměry mají také další funkce, jako je paměťová funkce pro ukládání maximální a minimální teploty nebo možnost propojení s externími zařízeními nebo aplikacemi.

  4. Analogové teploměry: Tyto teploměry jsou určeny výhradně k přímému odečtu teploty přímo ze stupnice. Ke svému fungování nepotřebují žádné baterie, protože indikaci naměřené teploty vody zajišťuje roztažná kapalina v kapiláře teploměru a nebo bimetalické pružiny, která na základě změn teploty otáčí s ručičkou teploměru

t340-01

Při měření teploty vody bazénu je důležité teploměr ponořit do vody do dostatečné hloubky, aby byla získána co nejpřesnější chcete-li nejvěrohodnější teplota vody v bazénu. Také je důležité měření provádět ve stabilní části bazénu, abychom získali správné odečty.

Měření teploty vody v bazénu je důležité pro komfort uživatelů a také pro správnou údržbu bazénu. Udržování správné teploty vody může zlepšit jak zážitek z koupání, tak také pomoci udržet vodu čistou a bezpečnou.

Všechny teploměry vhodné do bazénu naleznete v kategorii BAZÉNOVÉ TEPLOMĚRY