TFA 14.1552.01 | Digitální vpichovací/ponorný teploměr Sous-vide

Kód: T6522
Neohodnoceno
2 990 Kč –16 %
TFA 14.1552.01 | Digitální vpichovací/ponorný teploměr Sous-vide
2 990 Kč –16 % 2 490 Kč / ks 2 058 Kč bez DPH 2 490 Kč / 1 ks
Do 7 dnů
Můžeme doručit do:
24.9.2025
Možnosti doručení

Přednosti teploměru TFA 14.155201 •  měření teploty jádra během vaření sous-vide • s extra tenkou sondou a pěnovým proužkem • pro udržení vakua ve varném sáčku • teplotní čidlo z nerezové oceli s 1 m silikonovým kabelem • vysoká přesnost

Detailní informace

Detailní popis produktu

TFA 14.1552.01 | Digitální vpichovací/ponorný teploměr Sous-vide

Přednosti teploměru

  • Měření teploty jádra během vaření metodou sous vide
  • S extra tenkou sondou a pěnovým aplikačním proužkem
  • Pro udržení vakua ve varném sáčku
  • Sonda z nerezové oceli s 1m silikonovým kabelem
  • Vysoká přesnost

Parametry

Rozsah měření teploty -40 až +250 °C
Rozlišení 0,1 °C
Přesnost ±0,8°C (při 20…80°C), jinak ±1,5°C
Materiál ABS plast
Napájení 1x knoflíková baterie CR2032 (je součástí dodávky)
Rozměry 42 x 21 x 78 mm
Hmotnost 49 g (bez teplotního čidla)
Teplotní čidlo termočlánek "K" (NiCr-Ni)
měřicí stonek: ∅1,5 mm x 130 mm
kabel: silikonový, 1 m, zakončen miniaturním konektorem

Funkce

  • K měření teploty jádra jídla během vaření metodou sous-vide (při konstantní teplotě ve vakuu)
  • Termočlánkový měřicí přístroj s nerezovým teplotním čidlem 130 mm (typ K) s cca 1m silikonový kabel
  • Extra tenká sonda (∅1,5 mm)
  • Pěnová páska pro udržení vakua ve varném sáčku
  • Zobrazovací jednotka chráněna proti tryskající vodě IP 65
  • Automatické vypnutí
  • Přesnost: ±0,8°C (při 20…80°C), jinak ±1,5°C
  • S magnetickou zadní stranou pro uchycení na feromagnetické materiály
  • Součástí dodávky je pěnová lepící páska (2 metry)

Co je to vlastně metoda Sous.vide?

Metoda Sous-vide (z francouzštiny "ve vakuu") je kuchařská technika, při které se jídlo připravuje ve vzduchotěsném obalu ve vodní lázni s přesně kontrolovanou teplotou.

Jak to funguje

  1. Příprava: Jídlo (nejčastěji maso, ryby, zelenina, ale i ovoce nebo vejce) se vloží do vakuového sáčku. Může se přidat koření, bylinky nebo olej.
  2. Vakuové balení: Ze sáčku se odsaje vzduch, což zajistí, že se jídlo rovnoměrně prohřeje a zachová si své aroma a šťávu.
  3. Vodní lázeň: Sáček se ponoří do vodní lázně. Speciální přístroj (tzv. cirkulátor) udržuje vodu na konstantní a přesné teplotě po celou dobu vaření.
  4. Dokončení: Po uvaření se jídlo často ještě krátce dokončí, například na grilu nebo na pánvi, aby získalo křupavou kůrčičku, typickou pro maso.

Hlavní výhody

  • Přesnost: Jídlo se vaří na přesně stanovenou teplotu, což eliminuje riziko převaření. Maso tak bude vždy dokonale propečené od kraje až do středu.
  • Konzistence: Díky nízké a stálé teplotě zůstává jídlo šťavnaté, měkké a neztrácí objem.
  • Chuť a živiny: Vakuové balení zabraňuje úniku aromat, chutí a živin. Jídlo si zachová svou přirozenou chuť a je plné vitamínů.
  • Bezpečnost: Teplota je dostatečně vysoká, aby zničila škodlivé bakterie, ale zároveň nízká, aby se zabránilo převaření.

Tato metoda se často využívá v profesionálních kuchyních, ale díky moderním přístrojům je čím dál dostupnější i pro domácí vaření.

Doplňkové parametry

Kategorie: Digitální vpichovací teploměry
Záruka: 2 roky
Hmotnost: 0.149 kg
EAN: 4009816030283
Délka měřicího hrotu: 130 mm
Krytí: IP65
? Napájení přístroje / základové stanice: knoflíková baterie CR2032
Průměr měřicího hrotu: 1,5 mm
Přesnost - měření teploty: ±0,8 °C
? Rozlišení - měření teploty: 0,1 °C
? Rozsah - měření teploty: -40 až +250 °C

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola